Over ons

Hospitalero’s in Ponte Ferreira zijn Ton en Ria uit Amsterdam. Wij ontvangen vanaf augustus 2018 pelgrims in herberg Ponte Ferreira.

 

Onze eerste camino liepen we in 2010: een bijzondere ervaring en er volgden vele andere camino's. We deden dat soms samen, soms alleen, en een aantal malen met 'perrogrino' Grattan. Ria verkende zo ongeveer alle camino’s in Spanje en Ton wandelde in 2015 van onze Amsterdamse voordeur naar Santiago de Compostela.

 

Al sinds die eerste camino voelden we thuis in Amsterdam iedere keer weer heimwee naar de camino: naar de ontmoetingen met andere pelgrims, naar het onderweg zijn, naar het simpele leven met een rugzak, naar mooi Spanje... ja, naar wat eigenlijk precies? Door het doen van vrijwilligerswerk voor het Nederlands Genootschap van Sint Jacob probeerden we die camino dicht bij ons te houden: we waren en zijn nog steeds betrokken bij de social media, schreven de maandelijkse nieuwsbrief, gaven workshop aan andere pelgrims, hospitaleerden in herbergen en maakten gps- en overnachtingsbestanden van de routes.

 

Maar de échte droom werd een leven op de camino en het ontvangen van pelgrims. We hadden inmiddels zoveel ervaring en kennis dat we dachten te weten wat een pelgrim onderweg nodig heeft en hoe die ideale herberg van ons er uit zou moeten zien. Een aantal jaren zochten we naar de perfecte plek daarvoor, en nu zijn we dus hier: op het Galicische platteland in Ponte Ferreira op die prachtige Camino Primitivo.

 

Welkom in Ponte Ferreira!