Digitale route- en overnachtingsbestanden

Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob (NGSJ) biedt op haar website vele GPX/KMZ bestanden aan die je kunnen helpen om onderweg de route te vinden. Het zijn bestanden die je kunt downloaden in je smartphone en waarmee  je iedere camino tussen het Nederlandse Sint Jacobiparochie (het 'Santiago aan het Wad') en Santiago de Compostella kunt volgen.

Naast de routes zijn er ook aparte GPX/KMZ bestanden met informatie over en de exacte locatie van overnachtingsplaatsen. Daarmee kun je ook op de camino Primitivo de route volgen en iedere herberg vinden.

 

Op de interactieve kaart die je via deze link kunt bereiken, zie je alle Spaanse camino's en informatie over overnachtingsplaatsen zoals je ze kunt downloaden. Als je op die kaart op een route klikt vind je meer informatie over die route, als je op de cijfers doorklikt vind je de herbergen op deze routes. Je kunt tot op straatniveau inzoomen en als je in de legenda op ‘Ingezonden foto’s’ klikt kun je ook ingezonden foto’s van routes bekijken. Dit alles aangeboden door het NGSJ.

 

Deze routes en overnachtingsadressen kun je downloaden vanaf deze downloadpagina van het NGSJ. De adressen zijn ook als pdf beschikbaar.

 

Weet je niet hoe dit in je smartphone te downloaden en te gebruiken? Geen zorgen, bovenaan de downloadpagina vind je een stap-voor-stap handleiding.

 

 

Veel plezier ermee en Buen Camino!